Ouwe bekendenLaatste nieuws

Ed

Ed Zimmerman,
zanger, slagwerker en percussionistEd Zimmerman was er "vroeg bij" als drummer/percussionist in verschillende combo's en bands.
Vanaf zijn 16e voegde Ed daar zijn zangkwaliteiten aan toe en werd er allround repertoire opgebouwd in o.a. de regionaal bekende formaties Trio Flatfish, Timeless, New North en de countryband Burning Hickory.

Muzikaal is Ed een "alles-eter", zodat op den duur ook jazz zijn voorkeur kreeg. Elf jaar als drummer van de 7 mans jazzformatie Leo's Drugstore was een leerzame periode.
Jazzcombo's van diverse samenstellingen maken gebruik van zijn veelzijdige ritmische inbreng. Zijn meest actuele en bekende combo J@zZelection ondergaat groeiende bekendheid.

Deze drummer, bekend van "kerk en kroeg" geniet van muzikale variatie en vooral de interactie met het publiek. Dit bracht Ed in 2010 tot de Nieuwkoopse coverband "Ouwe Bekenden". Deze aanvulling brengt hem veel voldoening en enthousiasme, wat zonder twijfel tot uiting komt tijdens de optredens van dit sprankelende gezelschap.